Карабін Defiance DMK22C — перше знайомство

Карабін Defiance DMK22C

Перші враження від Defiance DMK22C

Що воно таке і звідки взялося

Зовсім недавно не теренах України зявився карабін Defiance DMK22C від компанії Kriss, яка стала всесвітньо відомою завдяки своєму творінню — пістолету-кулемету Vector. Мені не подобаються такі слова, як «шок», «сенсація» чи «хіт», але інші тяжко підібрати, щоб описати те, що зробив Defiance на нашому ринку: всього за кілька місяців уся перша партія була розкуплена, а наступна майже повністю була викуплена ще до того, як карабіни потрапили на прилавки магазинів.

Саме так, за попереднім замовленням, він і потрапив до рук мого одноклубника, щасливе обличчя якого ви можете побачити на світлині нижче.

Технічні характеристики карабіну:

Калібр: 22 LR
Твіст ствола: 1:16″
Довжина загальна, см: 89,5
Довжина ствола, см: 40
Вага, кг: 3,2

Я стріляти хочу ©

Перше, що хотілося зробити з даним карабіном, це перевірити всі чутки, які його оточували: примхливість щодо набою та «несумісність» з магазинами ProMag на 30 набоїв. Тому, в день покупки карабіну ми також прикупили декілька видів набоїв:

  • GECO Semi Auto (40гр, 350 м/c)
  • RWS Sport Line Semi Auto (40гр, 355 м/c)
  • GECO Rifle (40гр, 330 м/c)
  • SK Magazine (40гр, 327 м/c)

Останніми двома, враховуючи наш попередній досвід, він мав би нестабільно стріляти, але нам не вдалося добитися такого результату у день випробувань.

Ми, навіть, випробували Defiance DMK22C в парі з отаким набоєм 1973-го року виробництва і таки отримали першу осічку того дня, але по вині набою: слід від удару бійчика на закраїні був присутній.

Загалом ми зробили першого ж дня близко 250 пострілів (по пачці кожного виду) і отримали в результаті одну затримку і ту на спортивно-мисливському набої 1973 року випуску. Використовували ми у першому тесті виключно рідні магазини.

Магазини Promag і «чужий» ловер

Наступного дня ми перевіряли магазини ProMag та сумісність апера Defiance DMK22C з ловерами інших виробників, у нашому випадку донором ловера став Zbroyar Z15.

Стрільба з Defiance DMK22C в оригінальній комплектації з використанням магазинів ProMag виглядала приблизно так, як на відео нижче: після кожного пострілу або неподача, або пічна труба.

Стрільба з карабіну, який ми склали з апера Defiance DMK22C та ловера Zbroyar Z15, відбувалася отак:

Як бачимо, запчастини повністю сумісні, чого і очікувалося від платформи ArmaLite. Також варто зауважити, що не з «рідним» ловером проблемний магазин ProMag запрацював на відмінно, що дало нам підказку стосовно того, як елегантно вирішити дану проблему.

Хочу застерегти від експериментів з використанням ловера Defiance DMK22C з будь-яким аппером в .223 калібрі. Через особливості конструкції ловера Defiance DMK22C це може закінчитися його руйнуванням.

Також, ми нашвидкоруч прилаштували на Defiance DMK22C оптику та відстріляли його на кучність на  дистанцію 50 метрів. Результат нас не дуже вразив — розліт у межах 2-3 МОА, але, на щастя, досвідчені  колеги підказали нам спосіб як покращити кучність Defiance DMK22C і на момент написання статі ми вже мали отакий результат кучності.

Більш детально проте, як потрібно доопрацювати магазин ProMag для його стабільної роботи та ствол карабіну для покращення його кучності я розкажу у наступній статті. А зараз попробуємо підвести підсумки…

Що ж ми отримали в результаті?

  • Надійний карабін, який при температурі навіть близько нуля успішно працює з найпоширенішими видами набоїв.
  • Добре знайому платформу, досвід використання якої є у дуже багатьох стрільців.
  • Просто величезний простір для тюнінгу, причому вже наявного в Україні.
  • Взаємозамінність ловера з «дорослою» версією, що дозволить зекономити значну суму, якщо там вже стоїть улюблений УСМ, приклад чи пістолетне руків’я
  • Додаткову економію на спорядженні: форм-фактор магазинів під 22LR такий же, як і для .223 калібру. Тобто, можна мати один укомплектований підсумками пояс для участі в щонайменше у двох дисциплінах — карабіні та міні-карабіні.

З недоліків можна відзначити несумісність з магазинами більшої ємності без додаткових доопрацювань та ловер із заглушкою навпроти буферу віддачі, що унеможливлює використання додаткових аперів під проміжний патрон.

Далі буде…

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter