Про Бурсу простими словами

Після публікації моєї статті Vivat Bursa!, отримав досить багато запитань у мессенджері Фейсбук. Спочатку відповідав кожному, але коли запитання почали повторюватися, вирішив оформити це в блозі.

  • Чи є якісь обов’язки у бурсаків?

Так, безумовно. Оскільки це повноцінний навчальний курс, то першим обов’язком є не пропускати заняття. Журнал відвідування у нас ведеться. Звичайно, ми всі живі люди і хворіємо, маємо сімейні клопоти, робочі негаразди, тому не можна пропускати заняття без поважних причин.  Та і який сенс в тому, щоб заплатити гроші за навчання і не відвідувати заняття?
Ще одним обов’язком є вдягатися по погоді і берегти своє здоров’я.
І останнє, але саме головне — суворо дотримуватися правил безпеки при поводженні зі зброєю.

  • Чи обов’язково відвідувати усі заняття?

По-перше, це у ваших же інтересах. Програма навчання доволі інтенсивна і пропуск кількох занять поспіль — це вже суттєва прогалина в підготовці. Ваші колеги по навчальній групі почнуть випереджувати вас і ваш особистий рівень підготовки не буде встигати ні за програмою, ні за колегами. В навчальному курсі є теми, які настільки взаємопов’язані, що пропуск першої не дає можливість ефективно засвоїти другу.

  • Що буде в разі пропусків?

Повторюся, ми всі живі люди і Бурса — це не Армія, тому, кожен окремий випадок розглядається окремо. Це можуть бути додаткові заняття з колегами, які теж пропустили певні теми. Це можуть бути додаткові індивідуальні заняття за домовленістю з викладачами. Крім того, в разі неможливості продовження навчання, сплачені за курс кошти можуть бути «заморожені» до наступного навчального курсу, або повернута їх невикористана частина. Але, також можлива ситуація, коли при систематичних пропусках ми відрахуємо прогульника з навчального курсу.

  • Що робити у випадку вимушених пропусків занять з поважних причин?

Вище я вже частково відповів на це запитання. Ви можете відвідати додаткові заняття з колегами, які теж пропустили ті ж самі теми, або можете отримати додаткові індивідуальні заняття за домовленістю з викладачами. Проведення додаткових занять, — це не обов’язок викладачів, але бажаючи тримати якість навчання на високому рівні, ми передбачили можливість проведення таких занять.

  • Чому так багато занять?

Основне завдання курсу Бурси — навчити впевненому володінню зброєю, а не просто ознайомити. Тому, навчання відбувається за чіткою структурованою програмою від «простого до складного». І 20 занять, або 60 навчальних годин — це той оптимум, який необхідний для якісного засвоєння і повторення всього обсягу матеріалу — як теоретичної так і практичної частини.

  • Що собою представляють домашні завдання?

Це завдання на холосте відпрацювання тих елементів стрілецької техніки, які вивчаються. Ви повинні зрозуміти, що без холостих тренувань мови про досягнення хороших результатів в стрільбі бути не може. Завдяки холостим тренуванням ми доводимо часто повторювані маніпуляції зі зброєю до автоматизму, створюючи рухові стереотипи. Завдяки цьому, в ситуації застосування зброї, чи на змаганнях, ваш мозок не буде відволікатися від аналізу навколишньої ситуації і прийняття оперативних рішень у швидкозмінюваних обставинах на пошук запобіжника, заряджання набоїв, чи прийняття стрілецької стійки в залежності від ситуації. Усі ці дії ми вчимося виконувати на автоматі, в повній темряві та без візуального контролю. Холості тренування супроводжуються методичними рекомендаціями та, за бажанням бурсаків, контролем з боку викладачів. У нас такий контроль реалізовано наступним чином: ви робите відеозапис своїх спроб і надсилаєте його мессенджером безпосередньо викладачу, або в груповий чат Бурси. Після перегляду відео ви отримуєте необхідні рекомендації. Крім того, ми плануємо найближчим часом зробити для бурсаків серію відеоуроків з вправами для холостих тренувань.

  • Чи обов’язково приймати участь у змаганнях?

Ні, це не обов’язково, але рекомендовано. Змагання — це спосіб перевірки свого поточного рівня підготовки. Будь які змагання, незалежно до вашого ставлення до них (як додаткове тренування, робота на результат, як спосіб відпочинку) — це певний стрес. І саме цей стрес дозволяє вам і викладачам зрозуміти ступінь вашої підготовки, наявність слабких місць, або прогалин в стрілецькій техніці, а також виявити переваги. Крім того, це хороше психологічне тренування.

  • Чи даємо ми гарантію на якість навчання?

Так, ми гарантуємо, що в разі виконання всіх рекомендацій викладачів, відвідування всіх занять та виконання домашніх вправ, ви станете впевненим стрільцем і безпечно поводитиметеся зі зброєю на підсвідомому рівні. Крім того, ви повинні розуміти, що початкове і основне завдання Бурси — підготовка майбутніх спортсменів для СК Практика, а готувати поганих спортсменів для нашого ж клубу ми не можемо собі дозволити.

  • Чи можна отримати назад сплачені за навчання кошти, якщо навчання неможливо продовжити з поважних причин?

Так, це можливо у випадку неможливості продовження занять через важку хворобу, тривале закордонне відрядження, еміграцію, чи переїзд на проживання в іншу область. Поверненню підлягають кошти за залишок занять за вирахуванням витрат на оренду стрільбища та друк навчальних матеріалів, оскільки вони сплачуються наперед. Ці пункти прописану у договорі, який укладається з кожним бурсаком.

  • Що дасть навчання в Бурсі?

Основне — це високий рівень стрілецької техніки та навички безпечного поводження зі зброєю на рівні автоматизму. Крім цього, впевненість у поводженні зі зброєю та впевненість у собі. Навички самозахисту зі зброєю та навички стрес-контролю. Для бажаючих розпочати професійну спортивну стрілецьку кар’єру, чи продовжити займатися стрілецьким спортом як хобі, — це можливість стати членом ССК Практика, а  в перспективі й інструктором клубу.

  • Де проходять заняття Бурси?

Заняття бурси проводяться на обладнаному стрільбищі «Практика» в селі Капітанівка, Києво-Святошинського району, Київської області (15-й кілометр Житомирської траси).

  • Чи підтверджується проходження курсу офіційним документом?

Так, усім, хто закінчив повний курс навчання та пройшов випускні змагання видається іменний сертифікат та пам’ятний подарунок.

  • Чи потрібно вступати в СК «Практика» для того, щоб навчатися в Бурсі?

Ні, вступ до СК Практика не потрібен, але відповідно до Положення про членство в нашому клубі, термін навчання в Бурсі прирівнюється до обов’язкового іспитового терміну перед вступом в клуб. Тому, закінчивши навчання в Бурсі, ви одразу, за бажанням, можете вступити в клуб.

  • Чи можна розпочати навчання не маючи рушниці?

Так, можна, але тільки на початковому етапі, поки не придбаєте власну. Проходити весь курс навчання з чужою рушницею просто немає сенсу. Ваша може буде іншою, а тренуватися потрібно саме з тією, яку маєш, або плануєш придбати.
Хочу нагадати, що завдяки співпраці з компанією «Ібіс -Зброя та полювання» учні Бурси отримують знижки на придбання набоїв, а СК Практика надає можливість скористатися знижкою на придбання зброї та стрілецького спорядження.

  • Хто викладатиме в Бурсі 2017-2018 р.р.?

Повний викладацький склад визначається після остаточного формування навчальних груп. Але викладачем Бурси може стати тільки досвідчений спортсмен та інструктор, тому, незалежно від персоналій  викладачів стандарти якості навчання будуть витримані в кращих традиціях СК Практика.

  • Чи можна пройти такий курс в інших містах, де є відділення СК «Практика»?

Цього року ні, але ми працюємо над запуском Бурси в Дніпрі та у Львові з наступного року.

  • Хто навчається в Бурсі?

В Бурсі навчаються звичайні люди, які оточують вас щодня. Це можуть бути навіть ваші сусіди, знайомі, чи колеги по роботі, які володіють зброєю на законних підставах. В будь якому випадку, ми гарантуємо, що ви будете навчатися в компанії цікавих, ввічливих та приязних людей.

  • Я подав попередню заявку на навчання в Бурсі, що далі?

Після попередньої реєстрації ви отримаєте листа-підтвердження на е-мейл, який вкажете при реєстрації. А приблизно за 2 тижні до початку занять з вами зконтактує представник Бурси і повідомить деталі щодо першого заняття.

  • У кого можна з’ясувати додаткову інформацію про Бурсу?

Звичайно ж, у її керівника — Олега Даценко за телефоном 067 602 92 92, або за е-мейлом bursa.practica@gmail.com

І наостанок бажаю майбутнім бурсакам змістовного та цікавого навчання)

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter