Холдери-моноблоки Мольфар-2

Тривалий час в практичній стрільбі з рушниці в Україні існувала парадоксальна ситуація.

З одного боку, рушниця є найбільш доступним, популярним і масовим видом зброї в Україні, найбільша кількість змагань на рік проводиться саме з практичної стрільби з рушниці, стрільцям доступний широкий асортимент спеціалізованих набоїв, також маємо в рушниці спортсменів світового рівня — Чемпіонів світу та призерів Чемпіонатів світу.

З іншого боку, в Україні було відсутнє власне виробництво спорядження для практичної стрільби з рушниці. Виключенням, яке підтверджувало загальне правило, були роздільні холдери для набоїв 12 калібру виробництва ATA-Gear, але з появою імпортних холдерів-моноблоків такі роздільні холдери поступово втратили свою конкурентність та актуальність, а нічого нового в Україні не з’являлося. Спортсмени почали використовувати імпортні моделі від King Competition, EZLoad, MagLoad та Awen Innovation.

Така сама історія була і з поясами для холдерів-моноблоків. Їх в Україні ніхто не виробляв і доводилося задовільнятися імпортними варантами. Звичайно, це все аж ніяк не сприяло збільшенню масовості та популярності практичної стрільби з рушниці в нашій країні. Бо мало було придбати і підготувати належним чином рушницю, потрібно було ще замовити за кордоном досить недешеве спорядження, а перед тим при нагоді попробувати різні його варіанти в своїх колег, щоб не прогадати з вибором.

Мольфар-2_Ви можете обрати заряджаючу руку при замовленні холдера
Ви можете обрати заряджаючу руку при замовленні холдера

Ситуація почала змінюватися навесні 2019 року, коли з’явився перший серійний пояс для холдерів-моноблоків від компанії Anethum з Чернігова. Пояс розроблявся за участі відомого стрільця-практика Олександра Назарова і проходив перед випуском в серію тестування в ССК «Практика». За якістю цей пояс перевершує всі імпортні аналоги, які були доступні в Україні і ми ще познайомимо вас поближче з ним згодом.

Наступною знаковою подією стала поява восени того ж року першої версії холдерів-моноблоків Мольфар-1 від черкаської компанії Мануфактура «Мольфар». В якості консультанта було залучено керівника ССК «Практика» Збаранського Владислава, а спортсмени цього клубу брали безпосередню участь в тестуванні.

За відгуками перших власників, Мольфар-1 нічим конструктивно і функціонально не поступався імпортним аналогам і навіть мав певні переваги — універсальність щодо довжини набоїв та можливість зняття набоїв через нижню частину холдерів.

Крім того, виробник одразу запропонував можливість вибору замовником кольору основних елементів конструкції з 9 доступних кольорів. Це дозволило зробити серійний продукт максимально індивідуальним для користувача.

Таким чином, українські практичні стрільці-рушничники одразу отримали джек-пот у вигляді готового комплекту спорядження для практичної стрільби з рушниці вітчизняного виробництва високої якості і за доступною ціною.

Незважаючи на успіх моделі Мольфар-1 вже в березні 2020 року стрільцям-практикам було представлено оновлену версію холдерів Мольфар-2, які призначені для швидкісного заряджання підствольного магазину гладкоствольної рушниці.

Холдери дозволяють здійснювати заряджання однією або двома парами набоїв за один раз.

Мольфар-2_Загальний вигляд холдера Мольфар-2
Загальний вигляд холдера Мольфар-2

Що особливого в холдерах Мольфар-2


Враховуючи конструктивні відмінності 1-ї та 2-ї версій, останню правильніше називати не оновленою, а новою. Всі внутрішні елементи конструкції такі як пружини та їх направляючі, а також елементи кріплення деталей були прибрані всередину і таким чином захищені від пилу та бруду. Жоден з елементів кріплення тепер навіть гіпотетично не зможе заважати комфортному захоплюванню набоїв рукою.

В цілому конструкція холдерів стала універсальною і може бути самостійно переналаштована під будь-яку заряджаючу руку за бажанням стрільця. Крім того, придбавши додаткові несучі пластини відповідного розміру, стрілець може самостійно розділити моноблок на два окремих блоки з потрібною кількістю холдерів під обидві заряджаючі руки.
Мольфар-2_Монтажні отвори на несучій пластині довзоляють переналаштувати холдер під потрібну руку
Монтажні отвори на несучій пластині довзоляють переналаштувати холдер під потрібну руку
Крім того, значно розширена кольорова гамма зовнішніх елементів до 13 кольорів на вибір — чорний, сірий, червоний, жовтий, світло-синій, зелений, помаранчевий, темно-синій, фіолетовий, білий, лимонний, зелений прозорий. Замовник може обрати поєднання 2-х різних кольорів (верхньої і нижньої частини) в одному холдері — це можуть бути кольори національного прапора, кольори клубу чи кольори за особистим уподобанням стрільця. Жоден інший виробник холдерів не пропонує таких опцій в своїй продукції і не має такого вражаючого монолітного дизайну конструкції, не кажучи вже про найнижчу серед аналогів вартість.

Інші переваги холдерів Мольфар-2


Можливість зняття набоїв з поясу починаючи з нижнього ряду, що виключає зайві рухи заряджаючої руки та прискорює процесс заряджання, спрямовуючи набої одразу після зняття з холдерів до вікна заряджання магазину рушниці.

Відсутність необхідності переналаштування холдерів в залежності від висоти набоїв — в холдері однаково надійно тримається як пара коротких набоїв, наприклад дріб «Практика» від ТАХО, так і пара довгих картечних контейнерних набоїв;

Можливість замовлення холдерів на 4, 6, 8, 10, 12, 14 16, 20, 24 та 28 набоїв під одну заряджаючу руку — сильну або слабку, або під обидві заряджаючі руки.

Привабливі гарантійні умови та сервісна підтримка. Протягом 14 днів з моменту придбання можлива гарантійна заміна/повернення виробу (холдер повинен бути в неушкодженому стані). Гарантійна підтримка — 1 рік безкоштовної заміни поламаних пластикових деталей.

Мольфар-2_Задня поверхня несучої пластини з полосами велкро для фіксації на поясі
Задня поверхня несучої пластини з полосами велкро для фіксації на поясі

Технічна інформація про холдери Мольфар-2

Холдери виготовлено з нехарчового термопласту методом 3D-друку.

Оптимальний температурний режим експлуатації від -25 до + 45 С* Під час експлуатації та зберігання необхідно уникати впливу високої температури (більше 100 С*), діагональної деформації, надмірного механічного (ударного) впливу та контакту з агресивними до полімерів рідинами.

Загальна маса платформи на 28 набоїв — 900 грам.

Холдери поставляються в зібраному вигляді з монтажними полосами велкро на задній поверхні несучої пластини.

Замовити холдери окремо або в комплекті з поясом Anethum можна за цим посиланням або через сторінку компанії в Фейсбук.

Наостанок хочеться додати, що вхід в практичну стрільбу з рушниці в Україні ніколи не був настільки досутпним та легким, як зараз.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter